Godaste efterrätten just nu.

2012-03-11, 21:45:27 / Kategori: Allmänt
Jag kör som jag nämnt innan en period utan socker nu för att va lite snäll på min kropp, som fick utstå en hel del socker både förra och förrförra veckan. Socker är inte farligt och i måttliga mängder är det helt okej, men ibland kommer jag in i perioder när jag har världens sötsug och inte kan få nog och då mina vänner finns det verkligen inget stopp. Som förra veckan t.ex. Hade jag tillåtit mig själv hade jag ätit godis, kakor och bullar konstant under min vakna tid, men hade tack och lov förnuft att inte göra det, även om jag väldigt gärna ville. Dessutom mår jag inte bra när jag får i mig för mycket socker, jag blir inte speciellt pigg av sockerkicken utan blir bara väldigt trött och yr när blodsockret rasar efteråt. Dessutom sväller magen upp så att jag ser ut att vara gravid i typ sjätte månaden. Detta är för övrigt anledningen till att jag inte käkar ris, pasta, potatis eller bröd speciellt ofta heller, eftersom jag märker så stor skillnad på hur jag mår efter att jag ätit. Äter jag sånt får jag världens matkoma och blir väldigt trött efter att jag ätit och det tar alltid en ganska lång stund innan jag piggnar till. Lika så sväller magen upp till gravidsize, inte helt bekvämt när man har tighta jeans på sig och dessutom sitter ner hela dagen ;) Och när jag ändå är inne på detta kan jag berätta att jag märker stor skillnad på hur länge jag håller mig mätt. Blir hungrig efter bara någon timme bara om jag äter ris, potatis eller pasta till maten. Antar att det är blodsockret som ställer till det.
Nu hamnade jag lite utanför ämnet, men hur som helst så har jag sockeruppehåll nu. Det betyder inget godis, läsk, glass, fikabröd, sockrad yoghurt eller fil, frukt (förutom kvällens efterätt).. you name it. Idag har jag klarat mig i sju dagar och det har fan inte varit lätt, men det går lättare och lättare för varje dag. Klarar jag fjorton dagar så gör jag det bra. För att belöna mig lite så här på kvällskvisten har jag lagt i osockrade varma hallon i en skål med turkisk yoghurt och vispat om. Alltså, det är så sjukt gott. Fördelen med att ha sockeruppehåll såhär är att smakerna blir helt annorlunda. Hade jag försökt äta detta efter att ha tryckt i mig en massa godis under en helg hade detta bara smakat surt, jag hade inte för mitt liv kunnat känna en uns av sötma. Men nu smakar det helt fantastiskt! :)



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?